Waarom een Airfryer aanschaffen voor in de keuken?

Anno 2017 is de Airfryer de populairste hete lucht friteuse. En dat is niet zo gek als je bedenkt dat de Airfryer ten opzichte van de friteuse zoveel meer voordelen heeft. Welke voordelen dit zijn lees je hieronder.

Airfryer is gezonden

Wanneer je in een frituurpan gaat frituren, dan gebruik je vet of olie. En hier zitten weer veel calorieën in. Ter vergelijking: een portie ovenfriet bevat circa 160 calorieën, en een portie gefrituurde friet bevat maar liefst 450 calorieën! Je kan dus meer genieten van je portie friet uit de Airfryer!

Besparen op energie

Allereerst moet je weten dat je een Airfryer – in tegenstelling tot een frituurpan – niet hoeft voor te warmen. Dat scheelt dus al in de energiekosten. Daarnaast heeft een frituurpan circa 3200 watt vermogen, en een Airfryer 2100 watt. Tel uit je winst dus.

Veelzijdiger

In de friteuse bak je friet en snacks, maar meer ook niet eigenlijk. In een Airfryer bereid je dit ook, maar daarnaast kan je nog zoveel meer gerechten maken. Denk aan pizza, hartige taarten, cake, groentes, vlees, afbakbroodjes, ei bakken en ga zo maar door. Handig voor als je aan het diëten bent. Eigenlijk vervangt een Airfryer je frituurpan, oven en kookplaat.

Schoonmaken

Het schoonmaken gaat heel simpel, alle onderdelen zijn eenvoudig uitneembaar en vervolgens stop je ze in de vaatwasser. Kind kan de was doen. Ook ben je niet meer aan het klungelen met het verversen van de olie.

Minder vieze geuren

Je ruikt het altijd als een friteuse aan heeft gestaan. Vandaar dat deze vaak in de schuur wordt opgeborgen. Maar de Airfryer kan je trots in de keuken gebruiken en daar laten staan. Omdat je er geen olie of vet in gebruikt, komen er geen luchtjes vrij en blijft er geen nare geur hangen. Uiteraard ruik je dat er eten is bereid, maar dat heb je ook als je aan het koken bent.

Kortom, als deze voordelen zorgen ervoor dat je eigenlijk ook een Airfryer in je keuken moet hebben. Wil je weten welke het beste bij jou past? Kijk dan snel op deze website, waar een top 10 van Airfryers is samengesteld. Inclusief tips waar je op moet letten bij de aanschaf ervan. Succes en eet smakelijk alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *