Verander van dagcrème in de zomer en in de winter

Een vraag die vaak wordt gesteld is of je in de zomer een andere dagcrème nodig hebt, dan in de winter. Deze vraag wordt vooral gesteld in deze heerlijke zomer periode, wanneer de dagen langer zijn, en de temperaturen hoger. Veel vrouwen merken dat hun dagcrème sowieso minder lang blijft zitten de warme dagen. Dat komt natuurlijk omdat je meer zweet en je soms letterlijk de crème langs je gezicht in straaltjes voelt lopen. In dit artikel geef ik het antwoord op deze prangende vraag.

Verandering van seizoen

Een verandering van seizoen heeft invloed op de conditie van je huid. In de winter staat de verwarming hoger, en heb je buiten een harde wind en koude temperaturen. De zomer daarentegen heeft warme, klamme dagen en in kantoren staat de airconditioning te blazen. Je gezicht heeft hieronder te lijden, dus bescherm je huid tegen deze invloeden. Dit doe je door de juiste dagcrème voor het seizoen te kiezen. Denk aan een voedende en dikkere crème in de winter. En in de zomer kan je denken aan een dagcrème wat sneller in de huid trekt.

Aanvulling op je dagcrème

Denk eraan om in de winter je gezicht extra te verwennen met een gezichtsmasker. Dit masker haalt oneffenheden weg, en geeft je huid een extra verzorging. In de zomer hydrateer je juist jouw huid weer extra. Hiervoor hoef je geen gekke capriolen voor uit te halen en je hoeft ook niet naar de schoonheidsspecialist er voor te gaan. Voeg wat kleine aanpassingen in je ritueel toe en besteed wat extra aandacht aan je gezicht. Bijvoorbeeld door middel van een serum, moisturizer of vochtinbrengend masker.

Gebruik je nog geen dagcrème en ben je hier wel naar op zoek? In de beste dagcrème top 7 zijn 7 verschillende crèmes getest. Je vindt hier de beste koop qua crème, en ook bijvoorbeeld kooptips zodat je weet waar je rekening mee moet houden. Succes met de aankoop van jouw beste dagcrème!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *